Grecia va primi înapoi pe teritoriul său 1.500 de solicitanți de azil din Germania

169
Grecia va primi înapoi pe teritoriul său 1.500 de solicitanți de azil din Germania - grecia-1532004142.jpg

Articole recomandate

Grecia va primi înapoi pe teritoriul său 1.500 de solicitanți de azil aflați în prezent în Germania, în cadrul acordului convenit între cele două țări în urma summitului european de la sfârșitul lui iunie cu privire la gestiunea migrației, a indicat ministrul grec pentru politica migratorie, Dimitris Vitsas, transmite AFP.

"În primul semestru din 2018, au fost 1.500 de solicitări de reprimire din partea Germaniei, acestea vor fi acceptate", a afirmat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

Atena a acceptat să-i preia înapoi pe acești migranți în cadrul acordurilor bilaterale de tranziție adoptate între Germania, Grecia și Spania după summitul UE. Aceste acorduri prevăd preluarea, în viitor, de către Grecia și Spania a solicitanților de azil care vor fi reținuți la frontiera dintre Germania și Austria, dacă au fost înregistrați deja în bazele de date europene EURODAC.

În așteptarea unei revizuiri a sistemului european de azil, care divizează Uniunea Europeană, aceste înțelegeri urmăresc "găsirea unei soluții unice europene pentru reglementarea fluxului migratoriu și limitarea măsurilor unilaterale", a subliniat Vitsas. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4038 secunde