Grecia se pregătește de intrarea în faliment

1416
Grecia se pregătește de intrarea în faliment - 090417greece1-1317066558.jpg

Bancherii se pregătesc pentru intrarea Greciei în faliment, iar speranțele lor atârnă de capacitatea Europei de a ridica urgent ziduri în jurul sistemului bancar suficient de puternice pentru a preveni răspândirea crizei către alte țări din zona euro.
Reprezentanții marilor grupuri financiare, participanți la o conferință în timpul întâlnirilor anuale ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale care s-au desfășurat în weekend la Washington, au fost atât de pesimiști în ceea ce privește criza datoriilor de stat din zona euro încât au comparat riscurile de contagiune din piețele financiare cu falimentul Lehman Brothers din 2008.
"Expunerea financiară directă din sistemul bancar european este gestionabilă. Care este impactul indirect? Veți avea un șoc pe partea de cerere. Realitatea este că ar trebui să ne așteptăm cu toții la un impact în privința Produsului Intern Brut dacă vom avea un șoc pe partea de cerere care va afecta mediul de afaceri", a declarat la Washington directorul general al Citigroup, Vikram Pandit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Septembrie 2011
Stire din Actual : "Nu vom putea salva Europa"
Marţi, 27 Septembrie 2011
Stire din Actual : Atac asupra ambasadei SUA
Pagina a fost generata in 0.2407 secunde