Grecia s-a salvat de la faliment

685
1
Grecia s-a salvat  de la faliment - grecia-1331309967.jpg

Articole recomandate

Guvernul elen a anunțat că a ajuns la un acord cu creditorii privați pentru restructurarea uriașei datorii. Atena avea nevoie de acest acord pentru a accesa al doilea ajutor financiar oferit de UE și FMI și pentru a evita astfel intrarea în incapacitate de plată.

Ministerul de Finanțe a anunțat că 85,8% dintre creditorii privați au acceptat preschimbarea obligațiunilor suverane pe care le dețin. Grecia avea nevoie de o rată de participare de cel puțin 75%. Cu un astfel de răspuns, Atena va fi tentată în mod logic să activeze clauze de acțiune colective (CAC), permițându-i astfel să constrângă minoritatea reticentă deținătoare de obligațiuni să urmeze tendința, notează AFP.

În acest caz, "participarea va fi de aproximativ 90 la sută" la final, conform estimărilor sursei guvernamentale, reamintind că o decizie în această privință ar trebui să fie luată în timpul teleconferinței Eurogrupului de vineri, la ora 12:00 GMT (13.00, ora României).

Partenerii Greciei doresc de fapt ca sectorul privat să ia parte la efortul de salvare a țării, cu o contribuție suficientă pentru a asigura o reducere a datoriei la 120.5 la sută din PIB, în 2020, o cotă considerată că ar garanta întoarcerea acestei țări la solvabilitate. Printre creditorii care ar putea fi forțați să radieze creanțe se află mai ales șapte case grecești de asigurări de sănătate și pensii care au refuzat să facă acest lucru, valoare acestor creanțe fiind estimată la 3,4 miliarde de euro.

Premierul grec, Lucas Papademos, a calificat atitudinea acestora ca fiind "mioapă și absurdă".

Papademos a declarat în timpul consiliului de miniștri, de joi, că o rată scăzută de participare ar fi însemnat "pericole pentru creditorii privați și pentru stabilitatea financiară a zonei euro".

Comentează știrea

admirator
10 martie 2012
hahahahaha!

Cum s-a salvat, daca datoria s-a aminat, cu sanse de a fi anulata? Iar unele firme -din tara?!!!-, nici nu se gandesc la reesalonarea -sau anularea- datoriilor publice? Este o mega excrocherie, care arata ca grecilor nu trebuie sa le imprumuti bani!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5669 secunde