Grecia înăsprește procedurile privind azilul

370
Grecia înăsprește procedurile privind azilul - grecia-1572643967.jpg

Articole recomandate

Parlamentul grec a adoptat o nouă lege, mai dură, privind azilul, în încercarea de a accelera distribuirea refugiaților și expulzarea migranților, în pofida faptului că Atena trebuie să facă față criticilor organizațiilor internaționale pentru drepturile omului, transmite DPA. 


Legislativul elen a votat noua lege după o dezbatere-maraton începută joi dimineață și încheiată vineri, la primele ore. 
După preluarea mandatului în luna iulie, premierul conservator Kyriakos Mitsotakis promisese o revizuire amplă a procedurii de azil, explicând că Grecia pur și simplu nu poate gestiona zecile de mii de migranți blocați pe insule din cauza unui sistem ineficient. 


Adresându-se parlamentarilor înaintea votului, Mitsotakis a afirmat că dorește un sistem "transparent și funcțional" care să protejeze refugiații, dar fără a "deschide porțile" oricui. "Cei care știu că nu sunt eligibili pentru azil, dar încearcă să intre în țara noastră nu vor mai fi tolerați", a spus șeful executivului grec. 


El a precizat că noua lege este menită să accelereze procesarea cererilor de azil și în special repatrierea solicitanților ale căror cereri sunt respinse, obiective conforme cu acordul semnat de Uniunea Europeană și Turcia în 2016. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2315 secunde