Grecia, Iadul pe Pământ. Cadavre găsite îmbrățișate, oamenii n-au avut scăpare nici în mare

446
Grecia, Iadul pe Pământ. Cadavre găsite îmbrățișate, oamenii n-au avut scăpare nici în mare - grecia-1532521463.jpg

Articole recomandate

Tragedie națională în Grecia, incendiile din zona Atenei omorând peste 70 de persoane. Numărul deceselor ar putea depăși însă 100, mai multe persoane fiind încă date dispărute.

Relatări sfâșietoare în urma tragediei de proporții biblice așa cum sunt descrise incendiile care au cauzat în ultimele ore zeci de morți și sute de răniți, relatează BBC.

Pompierii continuă să caute persoane blocate în case sau în mașini carbonizate în împrejurimile stațiunilor Mati și Rafina. Un primar local susține că sunt cel puțin 77 de morți însă numărul lor ar putea crește, mai ales că sunt căutați cei dați dispăruți după ce au intrat în mare de teama focului, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Catalogat drept o "tragedie națională" de presa elenă, dezastrul a început, luni după-amiaza, după ce incendiul a izbucnit pe muntele din apropierea Pendeli și a fost alimentat de rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră, răspândindu-se rapid și invadând Mati, la 40 de kilometri de Atena, și arzând sute de locuințe.

Un tată, Yiannis Philippopoulos, a povestit la o televiziune din Grecia că gemenele sale, în vârstă de 9 ani, sunt dispărute. A spus că le-a văzut pe cele două, Sophia și Vasiliki, la TV fiind salvate de o barcă de pescuit, dar nu a mai auzit de ele sau de bunicii care le însoțeau.

Îmbrățișarea finală

Marți au fost găsite pe o stâncă cadavrele a 26 de persoane - adulți și copii care au murit aparent îmbrățișați.

"Au încercat să găsească un drum de scăpare însă ei și copiii lor nu au reușit la timp. Instinctiv, văzând finalul aproape, s-au îmbrățișat", a povestit Nikos Economopoulos, șeful Crucii Roșii din Grecia.

Luni noapte, sute de pompieri s-au luptat cu flăcările alimentate de vântul care a bătut și cu 100 km/h.

Premierul Tsipras a declarat doliu național și stare de urgență în Attica. Italia, Germania, Polonia și Franța au trimis ajutoare sub formă de avioane care să lupte cu flăcările, Spania și Cipru au oferit și ele asistență. Și România sare în ajutor. Ieri dimineață două aeronave MApN au plecat spre Grecia pentru sprijin.

Tragedie de proporții biblice

"Ne ardea spatele și am sărit în apă", a relatat un supraviețuitor - Kostas Laganos. George Vokas, a cărui familie a scăpat, a spus pentru BBC News că două femei pe care a încercat să le ajute au murit. "Vorbim de o catastrofă de proporții biblice", a spus el.

Cadavre carbonizate se înșiruiau la 15 metri de mare în Mati, a relatat fotograful Pantelis Saitas. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5156 secunde