Grecia ar putea fi exclusă din spațiul Schengen

262
Grecia ar putea fi exclusă din  spațiul Schengen - grecia-1332942291.jpg
Grecia riscă să fie pusă în situația de a părăsi zona Schengen, în cazul în care nu va demonstra rezultate în lupta cu imigrația ilegală, a afirmat ieri ministrul elen pentru protecția cetățenilor, Michalis Chryso-choidis, avertizând că termenul limită pentru punerea în aplicare a măsurilor expiră în iunie, transmit agențiile Focus și Novinite, cu referire la presa greacă.

Luni, ministrul a indicat că țara sa intențio-nează să deschidă până în anul 2014, în clădiri neutilizate ale armatei, 30 de centre pentru găzduirea imigranților ilegali. Aceste noi facilități ar trebui să adăpostească până la 30.000 de imigranți ilegali către 2014, iar prima dintre ele ar urma să fie deschisă chiar luna viitoare.

Guvernul grec va încerca să absoarbă circa 250 milioane de euro de la UE pentru a finaliza acest proiect.

Imigranții ilegali de pe teritoriul Greciei depășesc ca număr deținuții din închisorile elene, al căror număr este estimat la 12.500 de persoane. Potrivit unor date, circa 1 milion de imigranți ilegali s-ar afla în prezent pe teritoriul Greciei.

Statul elen este considerat cea mai vulnerabilă țară din spațiul Schengen, pe motiv că face cu greu față afluxului de imigranți, în principal din Turcia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Martie 2012
Stire din Actual : Cutremur puternic în Chile
Pagina a fost generata in 0.3199 secunde