Grecia anunță reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane

184
Grecia anunță reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane - turcia-1595917511.jpg

Articole recomandate

Grecia anunță reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane. Tensiunile au izbucnit după ce Turcia a trimis o navă de forare petrolieră în apele aflate sub jurisdicție elenă.


Disputa dintre cei doi aliați NATO a izbucnit săptămâna trecută, când Turcia a trimis o navă de foraj în apele controlate de Grecia din estul Mării Mediterane.


Comunitatea internațională a condamnat acțiunea Turciei de a-și trimite nava în apele aflate sub jurisdicție elenă în privința forajului de petrol și gaze naturale.


Turcia acuză Grecia că a încercat să o excludă de la exploatarea echitabilă a resurselor din estul Mediteranei, argumentând că insulele grecești nu ar trebui incluse în calcularea zonelor economice exclusive. Atena susține că acțiunea Turciei reprezintă o încălcare a dreptului internațional.


Tensiunile dintre cele doua țări s-au diminuat în cursul zilei de luni, iar purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, a declarat că Atena este gata să negocieze cu Turcia "în cadrul dreptului internațional și a relațiilor bună vecinătate", relatează Deutsche Welle, potrivit digi24.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.557 secunde