Grecia a rambursat datoria de 3,4 miliarde

132
Grecia a rambursat datoria de 3,4 miliarde - crizagrecia-1440065362.jpg

Articole recomandate

Grecia a rambursat joi la BCE o datorie în valoare de 3,4 miliarde de euro, după aprobarea de către miniștrii de Finanțe din zona euro a noului program de asistență și deblocarea unei prime tranșe de ajutor în valoare de 23 de miliarde de euro către această țară, au declarat pentru AFP surse din apropierea Guvernului de la Atena.

Suma, din care 3,2 miliarde de euro reprezintă principalul și 200 milioane de euro dobânzile, a fost rambursată joi dimineață. În plus, Grecia a rambursat joi și cele 7,16 miliarde de euro reprezentând un împrumut de urgență acordat luna trecută de partenerii din zona euro, împrumut care a permis autorităților de la Atena să-și achite arieratele către FMI precum și plată anterioară către BCE, scrie Agerpres.

Miniștrii de finanțe din zona euro au aprobat miercuri seară deblocarea unei prime tranșe de ajutor pentru Grecia. Această primă tranșă de 23 miliarde de euro este împărțită în 10 miliarde care vor fi plasate într-un cont destinat recapitalizării băncilor grecești și 13 miliarde de euro care îi vor permite Atenei s-și achite datoriile către BCE și FMI. Rămân trei miliarde de euro din această primă tranșă care vor fi acordate în septembrie-octombrie în funcție de reformele puse în aplicare, a precizat vinerea trecută șeful MES, germanul Klaus Regling, după o întâlnire a miniștrilor de finanțe din zona euro la Bruxelles.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 August 2015
Stire din Actual : Bursa din Grecia s-a redeschis
Pagina a fost generata in 0.4999 secunde