Ghidul suprem iranian s-a recules în fața sicriului cu rămășițele lui Soleimani

167
Ghidul suprem iranian s-a recules în fața sicriului cu rămășițele lui Soleimani - ghidul-1578325818.jpg

Articole recomandate

Ghidul suprem iranian a condus, ieri, o scurtă rugăciune la Universitatea din Teheran în fața sicriului cu rămășițele pământești ale generalului Qassem Soleimani, ucis, vineri, într-un atac cu dronă al SUA în Irak, informează AFP. 


Avându-i alături pe președintele iranian Hassan Rouhani, președintele Parlamentului, Ali Larijani, pe generalul de divizie șef al Gardienilor Revoluției, Hossein Salami, și pe șeful Autorității Judiciare, Ebrahim Raisi, ayatollahul Ali Khamenei a rostit o rugăciune în jurul orelor locale 9.30 (6.00 GMT), înainte de a ieși din universitate împreună cu oficialii prezenți. 


După aceasta, primele rânduri ale asistenței s-au îndreptat în grabă spre sicriele cu rămășițele lui Soleimani, ale irakianului Abou Mehdi al-Mouhandis (numărul doi al Hashd al-Shaabi, o coaliție de paramilitari pro-Iran integrați forțelor de securitate guvernamentale) și ale altor patru iranieni uciși în același timp cu ei. 


Înfășurate într-un drapel iranian, sicriele cu rămășițele generalului și ale camarazilor săi de arme urmau apoi să părăsească universitatea, pentru a fi onorate de o mulțime uriașă adunată în centrul Teheranului, venită să-l omagieze pe cel mai popular militar din Iran. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde