Gest impresionant. Ce va face președintele Columbiei cu milionul de euro aferent Premiului Nobel

180
Gest impresionant. Ce va face președintele Columbiei cu milionul de euro aferent Premiului Nobel - cevafacepresedintelecubaniidinpr-1476112841.jpg

Articole recomandate

Juan Manuel Santos, președintele Columbiei, a declarat că va dona peste 886.375 euro (1 milion de dolari), sumă ce însoțește premiul Nobel pentru Pace, obținut vineri, victimelor conflictului dintre Guvernul columbian și membrii grupării FARC, informează presa internațională. Juan Manuel Santos a făcut acest anunț în urma unei vizite întreprinse, alături de familia sa, într-un oraș din vestul Columbiei, în care mii de oameni au fost uciși în timpul conflictului dintre rebelii FARC și milițiile de extremă dreapta.

Președintele columbian Juan Manuel Santos a primit, vineri, 7 octombrie, Premiul Nobel pentru Pace pe 2016, acordat ca urmare a eforturilor depuse pentru soluționarea pe cale pașnică a războiului civil din Columbia.

Președintele Santos a inițiat negocierile care au culminat cu semnarea unui acord de pace între Guvernul columbian și gherilele comuniste FARC (Forțele Armate Revoluționare din Columbia), și a depus eforturi constante pentru procesul de pace.

Rezultatul referendumului privind acordul de pace nu a fost însă cel dorit de președintele Santos, o majoritate restrânsă a alegătorilor columbieni a decis împotriva acordului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2792 secunde