Germanii vor ca Angela Merkel să-și ducă la bun sfârșit mandatul de cancelar

165
Germanii vor ca Angela Merkel să-și ducă la bun sfârșit mandatul de cancelar - germanii-1567797941.jpg

Articole recomandate

Aproape trei sferturi dintre germani doresc ca Angela Merkel să rămână cancelar federal până la sfârșitul mandatului său, în 2021, potrivit unui sondaj de opinie realizat de postul public de radio ZDF, informează DPA. 


Cancelarul federal se bucură de popularitate în special printre membrii Uniunii Creștin-Democrate pe care o conduce, 88% dintre aceștia declarând că s-ar bucura să o vadă încheindu-și cel de-al patrulea mandat, în timp ce, în mod surprinzător, 85% dintre susținătorii Verzilor, în opoziție, au același punct de vedere. 


Potrivit sondajului realizat de ZDF, sprijinul pentru ampla coaliție a Angelei Merkel, care include Partidul Social-Democrat ca cel mai recent membru, a crescut la 62% dintre persoane care susțin că aceasta face treabă bună, de la 50% în august. 
Un sondaj separat realizat de postul public rival ARD vine cu rezultate radical diferite, potrivit cărora 67% dintre germani sunt nemulțumiți de performanțele coaliției de guvernare. 


Cu toate acestea, 61% dintre respondenții la sondajul ARD consideră că actuala coaliție ar trebui să-și ducă până la sfârșit mandatul. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.581 secunde