Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg:

"Germania trebuie să-și respecte angajamentele în privința cheltuielilor de apărare"

266

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, luni, că Germania, în calitate de stat membru al Alianței, trebuie să-și onoreze promisiunea de creștere a cheltuielilor militare, relatează AFP, amintind că subiectul este unul generator de tensiuni cu administrația americană.

"Mă aștept de la Germania să-și respecte angajamentul asumat împreună cu toți ceilalți aliați din NATO", a declarat Stoltenberg, într-o conferință de presă la sediul din Bruxelles al Alianței, cu o zi înaintea plecării sale la Washington.

Miniștrii de Externe ai celor 29 de stat aliate se vor afla, astăzi și mâine, la Washington, pentru o reuniune prilejuită de împlinirea a 70 de ani de existență a NATO și la care subiectul "împărțirii poverii" cheltuielilor ar urma să fie evocat încă o dată.

"Mă aștept ca germanii să-și respecte angajamentele în materie de cheltuieli", a continuat Stoltenberg, menționând că Berlinul "a supus la NATO un plan național în care descrie cum va majora în mod concret cheltuielile de apărare cu 80% într-un deceniu".

În 2014, statele NATO s-au angajat ca, la orizontul unui deceniu, cheltuielile lor militare să atingă ținta de 2% din PIB.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5988 secunde