Germania și Turcia reiau consultările guvernamentale pe teme de securitate

109
Germania și Turcia reiau consultările guvernamentale pe teme de securitate - germaniasiturcia-1516194148.jpg

Articole recomandate

Germania și Turcia vor relua consultările regulate la nivel guvernamental după o întrerupere de aproape un an, în contextul în care Ankara continuă să insiste pentru o normalizare a relațiilor bilaterale tensionate, transmite dpa, preluând cotidianul Die Welt.

Responsabili de rang înalt de la Ankara urmează să discute, la Berlin, cu reprezentanți ai Ministerului federal de Interne pe tema luptei împotriva grupării teroriste Stat Islamic, scrie Die Welt.

Relațiile germano-turce au cunoscut o ruptură serioasă după puciul eșuat din iulie 2016 împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat ulterior Berlinul că adăpostește susținători ai clericului exilat Fetullah Gulen, considerat vinovat de orchestrarea tentativei de lovitură de stat.

Turcia a arestat între timp mai mulți cetățeni germani pentru suspiciuni de terorism și a acuzat politicieni germani de comportament nazist după ce unor miniștri turci li s-a interzis desfășurarea unor mitinguri electorale în Germania anul trecut.

Ultimele discuții bilaterale pe teme de securitate au avut loc în februarie 2017, când cancelarul Angela Merkel a întreprins o vizită în Turcia.

Potrivit unei statistici a Ministerului federal de Interne, între lunile ianuarie-noiembrie 2017, 7.952 de cetățeni turci au depus cereri de azil în Germania, printre ei aflându-se 3.953 de kurzi.

În aceeași perioadă, alți 622 de cetățeni turci - responsabili de rang înalt, diplomați sau militari - au cerut azil în Germania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.37 secunde