Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis:

"Germania și alte țări din UE trebuie să prelucreze o parte din cererile de azil"

Luni, 16 Decembrie 2019
285
Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a îndemnat Germania și alte țări să preia dintre solicitanții de azil direct de pe insula greacă Lesbos, informează DPA. 


"Ideea este ca o parte din procesul de prelucrare a cererilor de azil să fie desfășurat în alte țări", a spus Mitsotakis într-un interviu pentru cotidianul German Bild am Sonntag. "Trebuie să dezvoltăm un pact european pentru azil și migrație, după cum a promis Comisia Europeană, iar pentru rezolvarea acestei probleme noi avem nevoie de mai multă repartizare a sarcinilor", a subliniat premierul grec. 


Taberele pentru migranți de pe insulele grecești din estul Mării Egee sunt mult suprapopulate. Aproximativ 39.000 de oameni trăiesc în tabere din Lesbos, Chios, Samos, Leros și Kos, potrivit estimărilor guvernului grec, în timp ce capacitatea totală a acestor tabere este, în mod oficial, de aproximativ 7.500 de oameni. 


În urma unei recente inspecții întreprinse în tabăra din Lesbos, comisarul ONU pentru refugiați, Filippo Grandi, a declarat situația catastrofală. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1607 secunde