Germania ar putea opri vânzările de arme către Arabia Saudită

193
Germania ar putea opri vânzările de arme  către Arabia Saudită - germania-1540124817.jpg

Articole recomandate

Germania nu ar trebui să aprobe vânzări de arme către Arabia Saudită până când nu vor fi complet elucidate circumstanțele decesului ziaristului Jamal Khashoggi, a declarat, sâmbătă, ministrul german de Externe, Heiko Maas, la televiziunea publică, preluată de agențiile internaționale de presă.

Luna trecută, Berlinul a aprobat vânzarea de sisteme de artilerie către Riyad. Pe 2 octombrie, Khashoggi a murit în consulatul saudit din Istanbul - fapt recunoscut abia sâmbătă de autoritățile saudite.

Potrivit procurorilor din Arabia Saudită, între Khashoggi și persoanele cu care s-a întâlnit la consulat a avut loc o încăierare soldată cu moartea jurnalistului. Doi oficiali de la Riyad, apropiați ai prințului moștenitor Mohammed bin Salman, au fost destituiți, iar 18 suspecți au fost arestați în dosarul respectiv. Ministrul saudit al Justiției a declarat, sâmbătă, că ancheta este de competența autorităților din țara sa, deoarece incidentul a avut loc în interiorul consulatului, care este teritoriu suveran al Arabiei Saudite.

"Atât timp cât investigațiile sunt în curs, atât timp cât nu știm ce s-a întâmplat acolo, nu există niciun motiv să luăm decizii pozitive privind exporturile de arme către Arabia Saudită", a declarat Maas. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4832 secunde