Germania a început închiderea parțială a frontierelor sale

Luni, 16 Martie 2020
187
Poliția germană a început, ieri dimineață, controalele la frontierele sale cu cinci țări, printre care Franța, măsură prin care se va reduce masiv numărul intrărilor în cadrul luptei contra epidemiei cauzate de coronavirus, transmite AFP.

De la ora locală 8:00 (7:00 GMT), vehiculele venind din Franța, Austria, Elveția, Danemarca și Luxemburg au început să fie controlate de către polițiștii germani, care nu lasă să treacă decât transportul de mărfuri și pe lucrătorii transfrontalieri.

În capitala țării, Berlin, au fost interzise, începând de sâmbătă, toate evenimentele publice și private cu peste 50 de persoane, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.

Autoritățile locale au închis toate cinematografele, teatrele, sălile de concerte și facilitățile sportive, inclusiv săli de sport și studiouri de fitness, precum și baruri, pub-uri, cazinouri și cluburi, până cel puțin pe 19 aprilie. Restaurantele din Berlin vor rămâne deschise dacă se va păstra 1,5 metri distanță între clienți. Pagina a fost generata in 0.4197 secunde