Generalul Mark Milley a depus jurământul ca șef de Stat Major al armatei SUA

272
Generalul Mark Milley a depus jurământul ca șef de Stat Major al armatei SUA - generalul-1569964324.jpg

Articole recomandate

Generalul Mark Milley a devenit, luni, noul șef de Stat Major al armatei americane și îl va consilia militar pe președintele Donald Trump, transmite AFP. 


"Puteți fi sigur că vă voi da întotdeauna un sfat militar informat, deschis și imparțial", a declarat Milley, cunoscut pentru modul său franc de a vorbi, după ce a depus jurământul în prezența președintelui. 
"Sunteți prietenul meu, consilierul meu și meritați acest post, nu m-am îndoit niciodată", a răspuns Trump într-un discurs care a încheiat ceremonia. 


Milley, general cu patru stele, în vârstă de 61 de ani, fost jucător de hochei pe gheață, este un ofițer strălucit cu studii la Princeton și participant la războaiele din Irak și Afganistan. 


El îl înlocuiește pe Joe Dunford, numit în acest post de Barack Obama în 2015 pentru doi ani, dar păstrat în funcție de Trump în 2017 pentru un al doilea mandat de doi ani. 


Președintele Trump l-a ales în decembrie pe Mark Milley, șeful de Stat Major al armatei terestre, pentru a-i lua locul generalului Joe Dunford, care urma să se pensioneze. Potrivit mai multor media americane, ministrul Apărării de atunci, Jim Mattis, ar fi preferat numirea șefului de Stat Major al Air Force, generalul David Goldfein, în virtutea unei tradiții a Pentagonului potrivit căreia diferitele arme se succed la conducerea Statului Major.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4318 secunde