Gazprom: Ucraina datorează Rusiei 2 miliarde de dolari pentru gaze

62
Gazprom: Ucraina datorează Rusiei 2 miliarde de dolari pentru gaze - gaz-1386263486.jpg

Articole recomandate

Ucraina datorează Rusiei circa 2 miliarde de dolari pentru livrările de gaze și nu există încă un plan de rezolvare a problemei, a declarat directorul general al Gazprom, Alexei Miller, transmite RIA Novosti, citată de Realitatea.net.
Miller a precizat că discută cu reprezentanții companiei naționale de energie fin Ucraina Naftogaz pentru găsirea unei soluții.
"Căutăm variante pentru rezolvarea problemei, avem negocieri, dar deocamdată nu am ajuns la un acord", a spus Miller jurnaliștilor.
Comentariile sale au avut loc după ce Naftogaz a anunțat marți că a încheiat un acord cu Gazprom pentru amânarea plăților pentru livrările de gaze din timpul iernii până în primăvară.
Directorul Naftogaz, Ievhen Bakulin, a spus că acordul prevede amânarea plăților pentru gazele importate în ultimul trimestru al anului.
Oficialii ucraineni au anunțat că cele două părți au ajuns la un compromis referitor la un nou program de plăți, dar nu au dat detalii.
Pe de altă parte, oficialii ruși au spus că a fost analizată amânarea plăților.
Negocierile dintre Moscova și Kiev au loc pe fondul tulburărilor politice din Ucraina. Mii de oameni participă la demonstrații în capitală, cerând demisia președintelui Viktor Ianukovici și a guvernului, în urma eșecului de a semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană.
Gazprom a reclamat în octombrie faptul că Ucraina îi datorează 882 de milioane de dolari pentru gazele importate și a avertizat că ar putea să îi ceară ca în viitor să plătească în avans.
Ucraina a amenințat inițial că nu va mai cumpăra gaze până la sfârșitul anului, dar ulterior a dat înapoi.
Conflictele legate de gaze dintre cele două țări au afectat în trecut livrările către Europa, cel mai serios în ianuarie 2006 și ianuarie 2009, când au fost oprite total.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5716 secunde