Galerie FOTO: Planeta cu două răsărituri din Războiul Stelelor există cu adevărat!

708
Astronomii americani au descoperit o planetă care gravitează în jurul a două stele, precum "planeta lui Luke Skywalker" din "Războiul stelelor", potrivit unui studiu publicat, ieri, în Statele Unite.
Descoperirea reprezintă o premieră în istoria astronomiei, informează AFP, citat de Mediafax.ro.
Această exoplanetă (planetă aflată în afara sistemului nostru solar) care orbitează în jurul a două stele și, din acest motiv, are două răsărituri și două asfințituri, a fost denumită Kepler-16b și se află la o distanță de circa 200 de ani lumină de Terra.
Kepler-16b este o planetă rece și gazoasă, iar astronomii exclud posibilitatea ca această planetă să adăpostească forme de viață.
"Kepler-16b este primul exemplu de planetă circumbinară a cărei existență a fost confirmată", a declarat Josh Carter, un astronom de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA), unul dintre autorii acestei descoperiri.
Studiul, apărut în revista americană Science din 15 septembrie, a făcut obiectul unei prezentări ce a avut loc ieri, în cadrul conferinței "Extreme Solar Systems II", organizată la Jackson Hole în statul Wyoming.
Descoperirea a fost realizată cu ajutorul telescopului american Kepler.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1683 secunde