Gafă majoră a lui Trump. A dezvăluit identitatea și prezența trupelor SEAL în Irak

218
Gafă majoră a lui Trump. A dezvăluit identitatea și prezența trupelor SEAL în Irak - donald-1545983712.jpg

Articole recomandate

Președintele SUA, Donald Trump, și echipa de comunicare de la Casa Albă au dezvăluit accidental, prin difuzarea unor imagini, prezența unor unități militare speciale ale Forțelor Navale (SEAL) în Irak, informează publicația Newsweek.


Donald Trump a efectuat miercuri o vizită neanunțată la o bază militară americană din Irak. După vizită, Donald Trump a postat pe Twitter o înregistrare video care îl suprinde salutându-se cu membri ai unităților speciale "SEAL Team Five".

"Deși comandantul suprem poate declasifica informații, de obicei operațiunile trupelor speciale nu sunt dezvoluite publicului american, mai ales în timp ce militarii sunt pe teren. În pozele oficiale și în înregistrările video fețele membrilor trupelor speciale sunt acoperite, în contextul activităților sensibile pe care le desfășoară. În videoclipul postat de președinte, fețele trupelor speciale nu au fost acoperite", comentează revista Newsweek.

Foști și actuali oficiali din cadrul Pentagonului au declarat că informațiile despre locul în care se află unitățile speciale sunt aproape întotdeauna clasificate, iar dezvăluirea lor este o încălcare a protocolului de securitate.

Contactat de publicația Newsweek, Departamentul american al Apărării a transmis că întrebările trebuie adresate Președinției SUA. Casa Albă și Comandamentul operațional al Forțelor Navale au refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3775 secunde