"G20 ar trebui să-și asume un rol de conducere în probleme majore"

194
1

Articole recomandate

Premieră pentru China: este pentru prima dată când conduce summit-ul celor 20 de lideri mondiali.

"G20 ar trebui să-și asume un rol de conducere în probleme majore", a afirmat, ieri, președintele chinez Xi Jinping în cadrul ceremoniei de deschidere a summitului G20, în orașul Hangzhou (estul Chinei), relatează Xinhua.

"G20 ar trebui să găsească o direcție și un curs pentru economia mondială însoțite de o viziune strategică", a mai declarat președintele Chinei.

"Pentru a satisface cererea economiei mondiale, G20 ar trebui să treacă de la a face fața crizei la guvernarea pe termen lung", a apreciat el.

Președintele Xi Jinping le-a cerut liderilor G20 să găsească remedii pentru ritmul lent al economiei mondiale și să se anga-jeze pe o cale de creștere economică solidă, sustenabilă, echilibrată și incluzivă.

Liderul celei de-a doua cea mai mare economie mondială, președintele Chinei a prezentat cinci propuneri pentru a susține creșterea economică la nivel mondial.

"În primul rând, membrii G20 ar trebui să consolideze coordonarea la nivelul politicilor macroeconomice, să promoveze în comun creșterea și protejarea stabilității financiare. În al doilea rând, membrii G20 ar trebui să inoveze modele de creștere și să exploreze noi motoare de creștere economică, a spus el. În al treilea rând, membrii G20 ar trebui să amelio-

reze guvernanța economică la nivel mondial. În al patrulea rând, ar trebui să construiască o economie mondială deschisă și să continue să promoveze liberalizarea și facilitarea comerțului și a investițiilor."

În cele din urmă, a adăugat președintele chinez, Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă ar trebui realizată pentru a promova dezvoltarea durabilă favorabilă incluziunii.

Comentează știrea

Murphy
5 septembrie 2016
Dar Putin ?

O fiPutin mai mic de inaltime dar nu-l vad in poza, unde este oare, face pipi la wc, sau bea o vodca rece ?....Alo, alo, poza de grup nea Putine...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6868 secunde