Frondă a militanților social-democrați împotriva unei alianțe cu Merkel

137
Frondă  a militanților social-democrați împotriva unei alianțe cu Merkel - fronda-1513091268.jpg

Articole recomandate

 #NoGroKo! (Nu "marii coaliții"): cu acest hashtag imprimat pe tricouri, pe sacoșe din pânză și pliante, militanți social-democrați își manifestă opoziția pentru o nouă alianță guvernamentală cu formațiunea conservatoare a cancelarului german Angela Merkel, relatează AFP.

Printre cei care se pronunță împotriva unei apropieri cu conservatorii, în încercarea de a pune pe picioare un guvern, se numără și Bjorn Steinborn, militant de aproape trei decenii într-o filială berlineză a Partidului Social-Democrat (SPD).

"Sunt împotriva marii coaliții, pentru că nu cred că aceasta poate rezolva problemele țării noastre", asigură acest angajat bancar de 47 de ani, subliniind că SPD "a guvernat deja ultimii patru ani cu Uniunea Creștin-Democrată (n.r. - CDU, partidul Angelei Merkel)" și că "punctele de convergență dintre cele două formațiuni sunt acum epuizate".

Delegații SPD s-au pronunțat, săptămâna trecută, pentru începerea discuțiilor cu tabăra conservatoare, lăsând totodată deschisă ușa pentru retragere: un guvern comun, sprijin acordat guvernului minoritar al Angelei Merkel, dar fără participare la noi alegeri.

O primă reuniune la vârf urmează să aibă loc, astăzi, la Berlin, între cancelarul federal Angela Merkel, aliatul său bavarez Horst Seehofer și președintele SPD, Martin Schulz.

Acesta din urmă trebuie să depună mari eforturi pentru a canaliza sfidarea militanților săi, care au distribuit fluturași împotriva unei coaliții și și-au multiplicat criticile de la tribuna congresului lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3257 secunde