Franța: Regatul Unit trebuie să numească un comisar european

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
167
Regatul Unit trebuie să numească un comisar european în viitoarea echipă condusă de germanca Ursula von der Leyen, chiar dacă Brexit-ul este programat pentru 31 ianuarie 2020, a declarat, ieri, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin, informează AFP. 


"Nu este o chestiune de apreciere, ci o chestiune de legislație", a afirmat Amelie de Montchalin la postul francez Public Senat. "Dacă Regatul Unit este membru al Uniunii Europene, cum este la acest stadiu, deoarece Brexit-ul nu a avut încă loc, legislația europeană spune că este nevoie de un comisar britanic. Legislația trebuie respectată", a declarat ea. 


Bruxellesul i-a cerut din nou, marți, Londrei să numească un candidat britanic, sperând la un răspuns înainte de sfârșitul săptămânii. 


Regatul Unit ar fi trebuit să iasă din Uniunea Europeană la sfârșitul lui martie, însă, în lipsa unei majorități în Camera Comunelor pentru acordul de retragere negociat cu UE, Brexit-ul a fost amânat deja de trei ori. Noua dată a divorțului este acum fixată pentru 31 ianuarie 2020.


Pagina a fost generata in 0.2212 secunde