Președintele Emmanuel Macron, despre imigrație:

"Franța nu poate primi pe toată lumea, dacă vrea să facă o primire bună"

94

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron, care și-a înăsprit recent tonul privind imigrația, spune că "Franța nu poate primi pe toată lumea, dacă vrea să facă o primire bună", cu câteva zile înainte de o dezbatere parlamentară pe acest subiect, relatează AFP.

"Pentru a continua să primim pe toată lumea în mod demn, nu trebuie să fim o țară foarte atractivă", a adăugat el, într-un interviu pentru postul de radio Europe 1 înregistrat de la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, și difuzat miercuri.

Președintele francez a pledat pentru "a fi umani și eficace" și "a ieși din anumite posturi în care suntem închiși", între "conștiință împăcată" și "duri falși", înaintea unei dezbateri despre imigrație la 30 septembrie în Adunarea Națională și la 2 octombrie în Senat.

"Ar fi o eroare să spunem că migrația este o chestiune tabu sau că, în vreun fel, nu poate fi ridicată decât atunci când sunt crize", a afirmat Macron, dând asigurări că "Franța este o țară de migrație tot timpul" și că își dorește să abordeze această dezbatere într-un mod "foarte calm".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7125 secunde