Franţa mai dă o şansă dialogului cu Marea Britanie în scandalul bărcilor de pescuit

249
Franţa mai dă o şansă dialogului cu Marea Britanie în scandalul bărcilor de pescuit - frantaamanasanctiunile-1635862064.jpg

Articole de la același autor

Sancţiunile ar fi trebuit să intre în vigoare la miezul nopţii, dar Franţa a decis să mai dea o şansă dialogului cel puţin până joi, când negociatorii francezi şi cei britanici se vor întâlni la Paris pentru a ajunge la o concluzie privind pescuitul în Canalul Mânecii. Disputa a culminat săptămâna trecută după ce francezii au confiscat o barcă de pescuit britanică, pentru că nu a respectat noile reguli impuse după Brexit. Este vorba despre acte suplimentare pe care pescarii britanici trebuie să le deţină pentru a avea voie să pescuiască în apele teritoriale franceze. În contextul Summit-ului COP26 de la Glasgow, preşedintele Emmanuel Macron a renunţat să mai aplice de la miezul nopţii sancţiunile anunţate împotriva Regatului Unit pentru a da o şansă discuţiilor care vor continua săptămâna aceasta.

De fapt, francezii au ameninţat că vor interzice navelor de pescuit britanice să-şi descarce mărfurile în porturile franceze şi că vor înăspri controalele vamale asupra tuturor camioanelor dacă Londra nu va acorda mai multe licenţe pescarilor francezi. Guvernul britanic a salutat amânarea aplicării sancţiunilor pe care Franţa ameninţase să le impună de la miezul nopţii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3666 secunde