Franța introduce permise de călătorie pentru turiștii străini

311
Franța introduce permise de călătorie pentru turiștii străini - franta-1586432570.jpg

Articole recomandate

Toți străinii care intră în Franța sau în teritoriile franceze de peste mări au nevoie, începând de miercuri, de un permis de călătorie, a anunțat Ministerul de Interne de la Paris. Este vorba de un formular disponibil online, precizează DPA.

Măsura anunțată a intrat în vigoare imediat. Formularul în engleză și franceză, care poate fi descărcat de pe site-ul de internet al ministerului, trebuie completat și prezentat la punctele de trecere a frontierei sau înainte de îmbarcarea în cursele aeriene către Franța.

Nu doar turiștii, ci și cei care trebuie să intre în Franța din alte state membre ale Uniunii Europene din motive de serviciu trebuie să precizeze motivul călătoriei. De asemenea, personalul navelor și avioanelor și lucrătorii din transporturile internaționale de mărfuri trebuie să aibă documentul asupra lor.

În Franța se aplică restricții de călătorie de la jumătatea lui martie, pentru limitarea transmiterii coronavirusului: rezidenții pot ieși din locuințe doar cu permise în care se precizează motivul deplasării. Poliția aplică măsurile cu strictețe.

Măsurile au fost adoptate în aceeași zi în care Ministerul francez al Apărării a confirmat că aproximativ 40 de membri ai echipajului portavionului "Charles de Gaulle" sunt suspecți de contaminare cu virusul Covid-19. Ei au fost izolați la bord, sub supraveghere medicală strictă, ca măsură de precauție și nu au manifestat simptome de boală decât recent, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că infirmeria navei dispune de ventilatoare pentru asistarea respirației. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7284 secunde