Franța, în alertă teroristă. "Întrebarea nu este dacă, ci când va avea loc următorul atac"

129
Franța, în alertă teroristă.

Articole recomandate

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy s-a folosit de dezbaterea elec-torală de joi seară în cadrul campaniei pentru alegerile primare ale conservatorilor pentru a atrage atenția asupra unor noi posibile atacuri teroriste, transmite DPA.

"Întrebarea nu este dacă, ci când va avea loc următorul atac", a spus Sarkozy în cadrul dezbaterii cu alți șase politicieni francezi care luptă pentru nominalizarea conservatorilor în cursa pentru președinție de anul viitor.

Într-un an în care au fost înregistrate mai multe atacuri sângeroase în Franța, Sarkozy și principalul său contracandidat, Alain Juppe, s-au concentrat pe terorism.

Sarkozy s-a exprimat în favoarea închiderii extremiștilor islamiști periculoși, ca măsură de precauție. Juppe a insistat că judecătorul este cel care trebuie să dea o decizie finală în legătură cu astfel de măsuri. În dezbaterea de joi, Juppe a insistat că trebuie să existe o "linie roșie" peste care să nu se treacă.

Juppe, care a fost prim-ministru în timpul lui Jacques Chirac, și Sarkozy s-au plasat bine în sondajele realizate printre alegătorii francezi, însă cele mai recente sondaje îl dau în frunte pe Juppe.

Cei doi candidați au abordat strategii de campanie diferite. Discursul lui Sarkozy pare a ținti către alegătorii cu poziții mai conservatoare, uneori chiar anti-imigrație, în timp ce Juppe face apel la stabilitate.

Abordarea conciliantă a lui Juppe la chestiuni sensibile precum migrația și identitatea, probleme care au divizat Franța în ultimii ani, i-au adus critici din partea altor candidați și a unor analiști, care îl consideră "naiv" în fața fenomenului radicalizării.

Pe de altă parte, Sarkozy a adoptat o poziție atât de dură în problema integrării, încât a fost criticat de fondatorul Frontului Național, Jean-Marie Le Pen, că ocupă poziția politică asociată în mod tradițional cu extrema-dreaptă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2737 secunde