Franța: Cinci militari au murit într-o avalanșă din Alpi

94
Franța: Cinci militari au murit într-o avalanșă din Alpi - alpi-1453138383.jpg

Articole recomandate

Cinci militari, membri ai prestigioasei Legiuni străine franceze, au murit luni după-amiază și șase au fost răniți într-o avalanșă din Alpii francezi, în timp ce se antrenau în afara pistei, informează surse din poliție citate de AFP.



Un număr de 11 schiori au fost luați de avalanșă dintr-un grup de circa 50 de militari, în jurul orei 13.50 (12.50 GMT), la circa 2.000 de metri altitudine, la Valfréjus.

Toți erau membri ai Legiunii străine din Regimentul 2 de geniu (2e REG).

În afara celor cinci decedați, șase militari au fost răniți. Doi dintre ei se află în stare de hipotermie, unul din ei fiind spitalizat la Grenoble, un caz de urgență maximă, potrivit AFP. Alți patru militari au fost răniți ușor.

Trei elicoptere au fost angajate în căutări, conduse de unități ale poliției specializate în salvări montane. Cinci polițiști care aveau cu ei câini au fost și ei implicați în căutări, fiind deplasați și trei medici la fața locului, transmite Agerpres.ro.

Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, se va deplasa marți dimineață la fața locului, potrivit anturajului său.

Miercuri, o avalanșă a provocat moartea a doi liceeni de 16 ani și a unui schior ucrainean de 56 de ani pe o pistă închisă din stațiunea Deux Alpes, situată tot în Alpii francezi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 17 Ianuarie 2016
Stire din Actual : Austria SUSPENDĂ acordul Schengen
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Actual : Cuplu răpit de indivizi necunoscuți!
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Actual : În alertă! Virusul Zika face ravagii
Pagina a fost generata in 1.1808 secunde