Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, după ce a fost amenințat de mafie în direct: Sunt obișnuit, am FOST ȘI BĂTUT

222
Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, după ce a fost amenințat de mafie în direct: Sunt obișnuit, am FOST ȘI BĂTUT - octavianb-1632487116.jpg
Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat, în direct la Realitatea Plus, că a fost deserori amenințat și chiar bătut de cei nemulțumiți de activitatea sa. Berceanu a făcut precizarea în cadrul unei intervenții în care a relatat contextul în care a primit amenințările chiar în timpul unui interviu, la scurt timp după ce a fost demis de către premierul Florin Cîțu. 


Potrivit Realitatea.net, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, Octavian Berceanu a precizat că nu a luat foarte în serios amenințările, pentru că este obișnuit cu astfel de reacții și chiar le înțelege.




"Aceste amenințări este frecvente, m-am confruntat de mult timp cu ele, atât eu, ca și comisar-șef, cât și foștii mei colegi de la Garda de Mediu. Și în timpul acțiunilor din teren, în jurul Bucureștiului sau în țară, ar fost frecvent amenințat, fie prin telefoane directe, fie prin mesaje," a afirmat Berceanu.

Fostul șef al Gărzii de Mediu a fost primul oficial în acest post care și-a pus numărul personal de telefon la dispoziția publicului, tocmai pentru a scurta circuitul birocratic al comunicării unor infracțiuni sau evenimente de mediu.


"Primeam foarte multe mesaje, despre locuri în care se întâmplă diverse nereguli și asta ne-a ajutat să intervenim mult mai prompt, pentru că Garda de Mediu nu are un telefon permanent, în mod normal trebuie să suni la 112.".

Octavian Berceanu a relatat și un episod neplăcut prin care a trecut, în perioadă în care nu fusese numit la Garda de Mediu. "Au fost incidente destul de severe, am fost amenințat și chiar bătut, înainte să ajung la Grada de Mediu. S-a întâmplat pe 31 decembrie 2020, când m-am dus peste câțiva indivizi care deversau gunoi în sectorul 6", a relatat Berceanu.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4393 secunde