Scandal de proporții în Republica Moldova

Fostul președinte Petru Lucinschi se declară nevinovat în dosarul miliardului furat

128
Fostul președinte Petru Lucinschi se declară nevinovat în dosarul miliardului furat - fostul-1569763661.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că învinuirile împotriva lui în dosarul miliardului furat din sistemul bancar al republicii sunt ilegale și lipsite de orice suport juridic, informează Radio Chișinău, consultat de Agerpres.

"Am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută «nume sonore». Resping orice acuzație și încă o dată declar că de la Unibank n-am luat niciodată niciun credit, n-am primit dividende, nici n-am măcar un cont la această bancă. Mai mult, n-am pășit niciodată pragul instituției financiare date", afirmă Petru Lucinschi, într-o declarație transmisă presei de la Chișinău.

Fostul președinte susține că va colabora cu ancheta, iar în zilele apropiate urmează să prezinte informațiile care confirmă nevinovăția sa.

"E vorba de atacuri orchestrate împotriva familiei mele. Acestea au început cu un dosar la comandă împotriva fiului meu, Sergiu, în România, au continuat în privința altui fiu, Chiril (cazul lui este binecunoscut) și iată că s-a ajuns și la persoana mea. Scopul este de a-mi denigra și compromite imaginea. Însă sunt convins că adevărul, mai devreme sau mai târziu, va ieși la iveală", mai spune Petru Lucinschi în declarația sa.

Fostul președinte a fost audiat, vineri, la Procuratura Anticorupție de la Chișinău, având statut de bănuit în dosarul fraudei bancare. Ulterior, în aceeași zi, ofițeri anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul lui Petru Lucinschi.

Recent, președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar al Republicii Moldova și de investigare a fraudei bancare din 2014 au dezvăluit mai multe nume de pe lista primită de la compania Kroll cu beneficiarii fraudei bancare ce a destabilizat puternic sistemul financiar al republicii. Printre numele evocate de Alexandru Slusari figura și cel al fostului președinte Petru Lucinschi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4706 secunde