Fostul director general al CJAS Constanţa, condamnat la detenţie cu executare

787
Fostul director general al CJAS Constanţa, condamnat la detenţie cu executare - poteleanu-1603732972.jpg

Articole recomandate

Fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa Dragoş Poteleanu a fost condamnat, luni, la şase ani de detenţie cu executare, pentru fapte de corupţie.


Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.


"Contopeşte pedepsele principale stabilite în prezenta cauză - 3 ani închisoare şi 5 ani închisoare - şi aplică pedeapsa mai grea de 5 ani închisoare la care adaugă un spor de 1 an închisoare, reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă, urmând ca în final inculpatul Poteleanu Dragoş să execute pedeapsa principală rezultantă de 6 ani închisoare. (...) Confiscă de la inculpatul Poteleanu Dragoş şi suma de 25.000 euro primită de inculpat de la martorii denunţători. (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 26.10.2020", reiese din hotărârea judecătorilor Curţii de Apel Constanţa.


În noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Dragoş Poteleanu, director general al CJAS Constanţa la data comiterii faptelor, pentru opt infracţiuni de luare de mită, în formă continuată - 46 acte materiale.


Potrivit DNA, în perioada 2012 - 2015, Poteleanu a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză) sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la circa 3.000 euro).


"Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective", susţineau procurorii DNA.


În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor bancare, ce îi aparţineau lui Poteleanu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5046 secunde