Fostul cancelar Kurz câștigă alegerile din Austria

104
Fostul cancelar Kurz câștigă alegerile din Austria - fostul-1569873438.jpg

Articole recomandate

Partidul Poporului (OeVP), condus de fostul cancelar Sebastian Kurz, este câștigătorul detașat al alegerilor parlamentare anticipate din Austria, arată o proiecție pe baza unei numărători parțiale a voturilor, duminică, la scurt timp după închiderea urnelor la ora 17.00. 


Conform unei prognozei SORA pentru televiziunea ORF, preluată de Reuters, OeVP (dreapta) urmează să obțină 37,2% din voturi, Partidul Social Democrat - 22%, Partidul Libertății (FPOe, extremă draptă) - 16%, Verzii - 14,3%, iar Neos (liberal) 7,4%. 
Marja de eroare a proiecției este de 1,8%. 
AFP observă că electoratul austriac a sancționat FPOe, care a pierdut aproximativ 10% din voturile obținute la alegerile precedente după scandalul "Ibizagate" din mai, când a apărut o înregistrare video cu liderul de atunci al partidului, vicecancelarul Heinz-Christian Strache; acesta fusese filmat cu o cameră ascunsă într-o vilă din Ibiza, în 2017, promițând contracte publice în schimbul sprijinului electoral pe care i l-ar fi acordat o pretinsă nepoată a unui oligarh rus. 
În urma dezvăluirilor, guvernul de coaliție format de OeVP și FPOe sub conducerea lui de Kurz a fost înlăturat de la putere, după numai un an și jumătate de la alegeri, printr-o moțiune de cenzură.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7164 secunde