FMI consideră schimbările climatice un risc fundamental la adresa stabilităţii economice

391
FMI consideră schimbările climatice un risc fundamental la adresa stabilităţii economice - 1-1611597221.jpg

Articole recomandate

Fondul Monetar Internaţional consideră schimbările climatice un risc fundamental la adresa stabilităţii economice şi financiare, a afirmat luni directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, prezentând planurile instituţiei de a sprijini investiţiile în tehnologiile verzi, care vor stimula creşterea economiei mondiale, transmite Reuters şi Agerpres.


Economia mondială ar putea creşte cu 0,7% în următorii 15 ani şi ar putea fi create milioane de locuri de muncă dacă urcă semnificativ preţul carbonului şi sunt extinse investiţiile în infrastructura verde, a declarat oficialul FMI, la summitul dedicat adaptării la schimbările climatice.


"Vedem schimbările climatice ca un risc fundamental la adresa stabilităţii economice şi financiare şi vedem acţiunile de protejare a mediului ca pe o oportunitate de a redresa creşterea economică, în special în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), şi de a genera noi locuri de muncă". FMI adoptă măsuri în patru sectoare pentru a accelera tranziţia la economia rezistentă la schimbările climatice, cu emisii scăzute de dioxid de carbon, a explicat Georgieva.


FMI va lansa anul acesta noul "Tablou de bord dedicat schimbărilor climatice" pentru a urmări impactul economic al riscurilor climatice şi măsurile necesare pentru atenuarea lor.


"Rezistenţa la schimbările climatice este o prioritate urgentă. De aceea o plasăm în centrul a ceea ce facem anul acesta şi în următorii ani", a afirmat directorul general al FMI.


Oficialul a adăugat că Fondul va integra factorii climatici în evaluările anuale economice ale statelor, concentrându-se pe adaptarea ţărilor extrem de vulnerabile şi pe preţul carbonului în evaluarea emiţătorilor mari. A


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1167 secunde