Filipine: Opt morți și 60 de răniți în urma a două cutremure

99
Filipine: Opt morți și 60 de răniți în urma a două cutremure - morti-1564223232.jpg

Articole recomandate

Două cutremure au lovit sâmbătă dimineața provincia Batanes din nordul Filipinelor, soldându-se cu opt morți și 60 de răniți, transmite Agerpres, conform informațiilor furnizate de surse oficiale citate de agențiile internațională de presă.


Primul seism, cu o magnitudine de 5.4, s-a produs la ora locală 4:16 (20:16 GMT), epicentrul fiind situat la 12 km nord-est de orașul Itbayat din provincia Batanes, un grup de insulițe din largul celei mai mari insule din Filipine, Luzon.


O replică cu magnitudinea de 5.9 s-a produs peste trei ore, la 21 km nord-est de Itbayat.


Ambele seisme s-au produs la o adâncime mică, de maximum zece kilometri.


Cutremurul a afectat locuințele și structurile orașului făcute în principal din ciment și piatră ca măsură de protecție în fața taifunurilor ce afectează provincia.


Întreaga populație a orașului, de peste 1.000 de locuitori, a fost evacuată într-o piață publică, pentru a o feri de consecințele replicilor care au continuat să se producă la interval de două ore.


Filipine se află pe centura de foc a Pacificului, unde se produc aproximativ 90% din cutremurele de pe glob.


În octombrie 2013, un seism cu magnitudinea de 7.1 care a afectat centrul țării a produs moartea a peste 220 de persoane. În iulie 1990, peste 2.400 de persoane au fost ucise în urma cutremurului de 7.8 grade produs în nordul insulei Luzon.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8737 secunde