FILIPINE: Au murit după ce au băut vin din nucă de cocos

513
FILIPINE: Au murit după ce au băut vin din nucă de cocos - dddd-1577122420.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 11 persoane au decedat și peste 300 au fost spitalizate după ce au consumat vin din nucă de cocos în Filipine, printre victime aflându-se și persoane care participau la o petrecere de Crăciun, au precizat luni autoritățile locale și sanitare, potrivit Reuters.

Cazurile de intoxicație au apărut în Laguna și Quezon, două provincii situate la sud de Manila, iar toate persoanele intoxicate au consumat lambanog, o băutură populară în aceste regiuni, consumată pe scară largă în timpul sărbătorilor și la petreceri.

Multe persoane au fost spitalizate la îndemnul primarului Vener Munoz din localitatea Rizal, Laguna, unde s-au înregistrat decesele, de joi până duminică.

Starea a doi dintre pacienții aflați în condiție critică s-a îmbunătățit, a precizat edilul pentru postul local de radio. Vinul din nucă de cocos consumat de persoanele intoxicate fusese fabricat în localitatea administrată de acesta, a mai adăugat primarul.

Analize de sânge și mostre din resturi de lambanog vor fi prelevate și duse la laborator luni, a precizat Ministerul Sănătății.

"Cu toții aveau o istorie de consum de lambanog", a mai precizat ministerul, referindu-se la persoanele intoxicate.

"O parte din băutură a fost cumpărată pentru a fi consumată în timpul liber și la petreceri, iar o altă parte a fost donată de oficiali locali în timpul petrecerii de Crăciun".

Producția și vânzările nereglementate de lambanog sunt un fapt comun în Filipine, unde băutura este fabricată frecvent în mod ilegal, folosind aditivi periculoși.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Filipine a avertizat anterior despre pericolele și utilizarea interzisă a metanolului ca aditiv în băuturile fabricate artizanal.

Cu un an în urmă, angajați FDA și forțe de ordine au fost mobilizate pentru a localiza și a confisca lambanog neînregistrat, ce era vândut în mod direct publicului, vânzătorii riscând să fie puși sub acuzare.

Anul trecut, 21 de persoane și-au pierdut viața după ce au consumat lambanog, potrivit relatărilor din presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4771 secunde