Fidesz, suspendat din Partidul Popular European

279
Fidesz, suspendat din Partidul Popular European - fidesz-1553183865.jpg

Articole recomandate

Partidul aflat la putere în Ungaria, Fidesz, a fost suspendat din formațiunea paneuropeană de centru-dreapta Partidul Popular European (PPE) pe termen nelimitat, a anunțat pe Twitter președintele PPE, Joseph Daul, relatează Reuters. 


Decizia, adoptată în urma unui vot al delegaților din partidele membre PPE reuniți la Bruxelles, a fost luată după mai multe apeluri ca partidul premierului ungar Viktor Orban să fie supus unor măsuri disciplinare pentru încălcarea principiilor statului de drept. 
"Suspendarea presupune următoarele: nu poate participa la nicio reuniune a partidului; nu are drept de vot; nu are drept de a propune candidați pentru posturi", a precizat Joseph Daul. 


Potrivit sursei citate, decizia de suspendare a Fidesz din PPE s-a luat cu 190 de voturi pentru și trei împotrivă. 


După anunțul făcut de Daul, premierul ungar Viktor Orban a spus că a fost de acord în mod voluntar să suspende participarea Fidesz la PPE, pentru a preîntâmpina o suspendare forțată din cauza îngrijorărilor privind statul de drept. 


Orban a precizat că PPE a fost de acord nu să suspende Fidesz, ci să îi permită voluntar să nu mai participe la activitatea formațiunii paneuropene până când o comisie independentă își va finaliza analiza asupra statului de drept în Ungaria. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2434 secunde