Fetiță de 12 ani, profesoară pentru zeci de copii, după ce școlile au fost închise din cauza pandemiei

Duminică, 14 Februarie 2021, 09:30
854
În fiecare zi, aproximativ 30 de copii din Atmidah, un sat de lângă Cairo, Egipt, se adună pe o stradă îngustă și participă la cursurile ținute de Reem El-Khouly, o fetiță în vârstă de 12 ani, scrie Reuters, citat de Digi24.


După ce pandemia a dus la închiderea școlilor, ea a luat rolul de profesoară pentru vecinii ei mai mici.


„Mă trezesc dimineața, îmi spun rugăciunile iar apoi îi chem pe copii să începem cursurile. Îi învăț matematică, religie și engleză”, a spus Reem.


La început, pentru a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă lecțiile, Reem folosea un simplu caiet. Apoi, a făcut rost de o tablă și de cretă. Acum, fetița are o tablă modernă pe care scrie cu markere, după ce a primit-o drept donație din partea unei companii locale. Copiii sunt încântați de noua lor profesoară și vin cu drag la lecțiile ei.


„După ce s-au închis școlile, Reem a început să ne predea, pentru ca noi să nu uităm ce am învățat la școală”, a spus Mohamed Abdel Moneim, un copil de 9 ani care participă la cursuri.


„Îmi place domnișoara Reem. Mă face să înțeleg cu adevărat araba, matematica și engleza, prin felul în care predă”, a afirmat un alt copil.


Când va crește, Reem își dorește să devină profesoară de matematică.


„La început, mama nu m-a încurajat, pentru că vocea mea era puternică. Acum, după ce a văzut cum interacționează elevii cu mine, mi-a spus că pot face asta atât timp cât îmi place”, a declarat Reem El-Khouly.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.187 secunde