Festivitățile Anului Nou Chinezesc, anulate! Autoritățile au impus interdicții de călătorie

Joi, 23 Ianuarie 2020
129
Orașul Beijing a anunțat joi anularea popularelor festivități programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc, din cauza epidemiei virale care a ucis deja 17 persoane în China, potrivit presei de stat chineze, citată de Agerpres. Vacanța de Anul Nou Chinezesc începe vineri și va dura o săptămână. Locuitorii din Beijing se reunesc de obicei cu această ocazie în număr foarte mare - uneori de ordinul sutelor de mii - în parcurile publice pentru a asista la tradiționalele dansuri ale leului și dragonului.

Alte evenimente de amploare sunt târgurile de Anul Nou organizate în jurul templelor chineze, a anunțat cotidianul Beijing Evening News într-un mesaj publicat pe platforma Weibo.

Alte două orașe din provincia Hubei au anunțat că au impus interdicții de călătorie în contextul în care noul coronavirus, care a infectat sute de persoane, continuă să se răspândească din Wuhan, capitala acestei provincii. Autoritățile chineze încearcă să prevină o răspândire și mai amplă a acestui virus potențial mortal, deoarece sute de mii de chinezi se pregătesc să călătorească în acest weekend pentru a fi alături de familiile și rudele lor cu ocazia sărbătorii de Anul Nou.

Șaptesprezece oameni au murit în China după ce au contractat virusul, potrivit statisticilor oficiale.

Pagina a fost generata in 0.4733 secunde