"Ferrari" a lansat primul tren particular, în Italia / Galerie foto

748

Articole recomandate

Primul tren particular de mare viteză din Europa și-a început serviciul pe căile ferate italiene. Trenul poate atinge și 360 de kilometri pe oră. Garnitura îi aparține președintelui Ferrari și se vrea o alternativă la transportul feroviar public.
Sute de curioși au venit în gara din Roma pentru a vedea trenul. Acesta poate să atingă viteze de până la 360 de kilometri pe oră, dar în timpul călătoriei nu va depăși 300 de kilometrii pe oră - viteza maximă permisă în Italia. 450 de călători au locuri în vagoane și se vor bucura de tot confortul și de facilități gratuite cum ar fi conexiune la internet și circuit tv intern.

Trenul este și prietenos cu mediul: este realizat 98% din materiale reciclabile, consumă cu 10% mai puțină energie decât un tren obișnuit și folosește soluții de reducere a poluării fonice. În plus, este mai ieftin decât alte trenuri de mare viteză.

Proprietarul trenului, președintele Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, promite să dezvolte o adevărată flotă de trenuri roșii. 25 de garnituri vor transporta peste 8 milioane de pasageri către marile orașe din Italia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Aprilie 2012
Stire din Actual : Protest în tăcere, la Roma
Sâmbătă, 31 Martie 2012
Stire din Diverse : Orașul de sub cenușă: Pompei
Pagina a fost generata in 0.4023 secunde