Fenomenul "bullying" în rândul tinerilor. Preocuparea Papei Francisc

153
Fenomenul

Articole recomandate

Papa Francisc și-a exprimat preocuparea față de fenomenul "bullying", hărțuirea școlară în rândul tinerilor, în timpul unui eveniment religios, desfășurat în prezența a 80.000 de persoane reunite, sâmbătă, pe stadionul San Siro din Milano, relatează EFE.


"Există un fenomen care mă preocupă în vremurile acestea. Se numește bullying. Aveți mare grijă", a subliniat papa Francisc care a răspuns la câteva întrebări puse de tineri în timpul acestui eveniment dedicat educării tinerilor în credință.


În fața celor 80.000 de persoane reunite pe stadionul pe care joacă echipele de fotbal Inter și Milano, mai ales copii și adolescenți care vor primi binecuvântarea Confirmării, papa Francisc a fost categoric: "În numele sfintei Confirmări să nu faceți și să nu permiteți niciodată acest lucru. Vă rog să-mi promiteți", i-a rugat sfântul părinte.


Părinților prezenți și ei în tribună, papa le-a reamintit de un film a lui Vittorio de Sica din 1943': "Copiii ne observă. Copiii suferă când văd că vă certați, iar când părinții se despart ei sunt cei care suferă cel mai mult. Atunci când aveți copii trebuie să țineți cont de acest lucru și să fiți conștienți că trebuie să-i creșteți în credință", le-a spus papa.


Cu această ultimă reuniune, papa Francisc și-a încheiat vizita-maraton de sâmbătă de la Milano în care s-a întâlnit cu familii din cartierele nevoiașe ale orașului, a luat prânzul cu deținuții la o închisoare și a oficiat o slujbă monumentală în apropiere de orașul Monza la care au participat 700.0000 de persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9059 secunde