Probleme pentru omul care a depășit viteza sunetului

Felix Baumgartner, acuzat de agresiune

354
Felix Baumgartner, acuzat de agresiune - baumgartner2364768b-1352112518.jpg
Felix Baumgartner, parașutistul care a apărut pe prima pagină a ziarelor din toată lumea, luna trecută, după ce a sărit dintr-un balon din stratosferă, va încerca să anuleze o condamnare pentru agresiune, mâine, când va invoca motivul autoapărării, au anunțat avocații săi. 


Felix Baumgartner a primit o amendă de 1.500 de euro pentru că l-a lovit cu pumnul în zona feței pe un șofer de tir grec, în timpul unei altercații ce a avut loc în 2010, pe o șosea aglomerată din apropiere de Salzburg. 

Sportivul austriac în vârstă de 43 de ani a devenit primul om din lume care a doborât viteza sunetului în cădere liberă, realizând un salt isto-ric pe 14 octombrie, de la altitudinea record de 39.043 de metri, deasupra statului american New Mexico.

Însă în Austria, acel incident din trafic în care a fost implicat sportivul i-a adus acestuia o publicitate negativă.

Procesul său în apel va avea loc la Tribunalul din Salzburg, în cursul zilei de mâine.

"Judecătorii au comis o eroare și nu au ținut cont de explicația autoapărării", a spus Severin Irsigler, avocatul lui Felix Baumgartner.

"În timpul acelei altercații, șo-ferul de tir grec l-a lovit pe Felix Baumgartner, însă el a putut să pareze lovitura. Aceasta a fost atât de intensă, încât unul dintre pantofi i-a fost scos din picior. Aflându-se în autoapărare, l-a împins pe șofer într-o parte și l-a lovit peste față în acest timp", a adăugat același avocat.

Potrivit presei austriece, șoferul grec, identificat sub numele de Dimitrios P., spune că el nu a făcut altceva decât să îl împingă ușor pe Baumgartner și că a fost lovit cu pumnul în față. "Nu este deloc un erou", a spus șoferul.

Felix Baumgartner nu se va prezenta la tribunal, mâine, unde va fi reprezentat de avocatul său. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3853 secunde