Faimosul diamant roz, Pink Legacy, scos la licitație

302
Faimosul diamant roz, Pink Legacy, scos  la licitație - faimosuldiamant-1541941890.jpg

Articole recomandate

Un diamant roz excepțional de aproape 19 carate, numit "Pink Legacy", cu o valoare estimată între 30 și 50 de milioane de dolari, va fi scos, marți, la vânzare, în orașul Geneva din Elveția, de casa de licitații Christie’s, relatează AFP.

"Greutatea sa exactă este de 18,96 carate. Ținând cont că majoritatea diamantelor roz cântăresc mai puțin de un carat, este o greutate considerabilă", a explicat, pentru AFP, Jean-Marc Lunel, specialist în bijuterii la Christie’s, potrivit Agerpres.

"Trebuie să știți că acesta este extraordinar și este probabil cel mai frumos (diamant) prezentat vreodată la o licitație publică. Așadar, toate speranțele sunt permise pentru vânzarea acestei pietre, marți", a precizat el.

Acest diamant roz "fancy vivid’" - cea mai mare saturație - a aparținut familiei Oppenheimer, care a condus timp de zeci de ani compania minieră De Beers.

"Acest diamant provine din minele din Africa de Sud. A fost tăiat cu mult timp în urmă - a fost descoperit acum aproximativ un secol, a fost probabil tăiat în anii ‘20 și nu a fost retăiat", a adăugat Lunel, potrivit Agerpres.

"Pink Legacy" s-a aflat în proprietatea familiei Oppenheimer timp de mai multe decenii, potrivit Christie’s, care nu a dezvăluit numele actualului proprietar al pietrei, potrivit Agerpres.

Valoarea diamantului este estimată la 30 - 50 de milioane de dolari (între 26,5 și 44,1 milioane de euro).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4561 secunde