EXPLOZII DORTMUND / Poliția germană a arestat o persoană

123
EXPLOZII DORTMUND / Poliția germană a arestat o persoană - dortmund-1492003718.jpg

Articole recomandate

O persoană cu "legături islamiste" a fost reținută, miercuri, în ancheta privind exploziile care au avut loc lângă autocarul celor de la Borussia Dortmund, după cum au anunțat procurorii germani, citați de BBC.

Conform procurorilor federali, toate cele trei dispozitive care au explodat lângă autocarul celor de la Borussia Dortmund conțineau benzi metalice.

"Doi suspecți cu legături islamiste au intrat în atenția noastră. Apartamentele lor au fost percheziționate, iar unul dintre ei a fost reținut", potrivit procurorului Frauke Koehle.



Koelher a precizat că trei scrisori cu același font au fost descoperite în apropiere de locul exploziilor, iar acestea arată că atacatorul are legături cu Statul Islamic.

"Printre altele, au cerut retragerea avioanelor germane din Siria și, citez, închiderea bazei aeriene de la Rammstein".

Procurorul nu crede că scrisoarea apăruta online, în care un grup de extremă stânga a revendicat atactul, este autentică.

Poliția germană a anunțat, marți seara, că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formația, potrivit News.ro.



Autocarul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul ("Signal Iduna Park") aflat la zece kilometri distanță și, în scurt timp, "trei încărcături explozive au fost detonate", a precizat Gunnar Wortmann, un purtător de cuvânt al poliției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3827 secunde