Explozie devastatoare în Afganistan: Peste 200 de victime după un atac sinucigaș cu bombă într-o moschee

231
Explozie devastatoare în Afganistan: Peste 200 de victime după un atac sinucigaș cu bombă într-o moschee - explozie3-1633706471.jpg

Articole de la același autor

O explozie puternică a avut loc vineri într-o moschee din Afganistan chiar în timpul slujbei. Cel puțin 55 de oameni au murit și alte peste 200 au fost grav rănite.


Explozia s-a produs la o moschee șiită din cartierul Khan Abad Bandar din provincia Kunduz din Afganistan în timp ce credincioșii participau la slujba de vineri. Potrivit primelor informații, este vorba de un atac sinucigaș cu bombă. Acesta nu a fost încă revendicat.

Potrivit Realitatea.net, explozia ar fi fost provocată de un kamikaze, a declarat Matiullah Rohani, responsabilul regional al guvernului taliban care răspunde de cultură şi informaţie, potrivit AFP..


Extremiștii musulmani sunniți, inclusiv gruparea Stat Islamic, au luat în vizor comunitatea șiită din Afganistan pe care o consideră eretică. Filiala ISIS din Afganistan se opune în mod violent talibanilor, iar în ultimul timp au comis tot mai multe atentate cu bombă.


Primul bilanț indica cel puțin 15 morți și peste 90 de răniți. Ulterior, autoritățile au anunțat că cel puţin 50 de persoane au fost ucise.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6031 secunde