Experții francezi resping ipoteza otrăvirii lui Yasser Arafat

60
Experții francezi resping ipoteza otrăvirii lui Yasser Arafat - yasserarafat-1386094042.jpg

Articole recomandate

Analizele efectuate de laboratoarele franceze pe probe biologice prelevate din rămășițele pământești ale fostului lider palestinian Yasser Arafat permit excluderea ipotezei că acesta ar fi fost otrăvit cu poloniu radioactiv 210, a indicat marți pentru AFP o sursă apropiată dosarului, transmite Agerpres.ro.
''Acest raport elimină ipoteza otrăvirii și merge în sensul unei morți naturale a lui Yasser Arafat', decedat în 2004 lângă Paris, a indicat sursa menționată.
La începutul lunii noiembrie, autoritățile palestiniene au declarat că experții ruși și elvețieni, care au examinat rămășițele pământești ale lui Arafat, au indicat prezența unei mari cantități de poloniu radioactiv în probele prelevate. Rezultatele cercetării lor au indicat faptul că Yasser Arafat ar fi fost otrăvit.
Yasser Arafat, fondatorul și primul președinte al Autorității Naționale Palestiniene (ANP), recompensat cu premiul Nobel pentru Pace în 1994 pentru rolul în negocierile cu Israelul, a murit la 11 noiembrie 2004 într-un spital militar de lângă Paris, după o scurtă și misterioasă boală.
Ancheta oficială privind cauzele morții sale a fost declanșată după ce, în vara anului trecut, canalul de televiziune Al-Jazeera, care emite din Qatar, a anunțat descoperirea unor urme de poloniu-210 în efectele personale ale lui Arafat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4943 secunde