EXEMPLAR UNICAT! Ton roșu uriaș, vândut pentru aproape 2 milioane de dolari

260
EXEMPLAR UNICAT! Ton roșu uriaș, vândut pentru aproape 2 milioane de dolari - ddd-1578213944.jpg

Articole recomandate

Un ton roșu uriaș a fost vândut duminică cu suma de 193,2 milioane de yeni (1,8 milioane de dolari) la prima licitație din 2020 pe piața de pește din Tokyo, relatează dpa, citată de Agerpres. Tonul roșu de 276 de kilograme, evaluat la 700.000 de yeni pe kilogram la piața de pește Toyosu din capitala Japoniei, a fost vândut companiei Kiyomura, care administrează principalul lanț de restaurante de sushi "Sushi Zanmai".

"Mă simt chiar grozav că am făcut o ofertă câștigătoare pentru că aceasta este prima licitație din era Reiwa", a declarat Kiyoshi Kimura, președintele companiei Kiyomura, referindu-se la epoca imperială care a început în mai. "Este scump, dar aș dori ca toți clienții să încerce cel mai bun ton", a mai spus el.

Peștele a fost prins în Oma, în largul principalei insule japoneze Honshu, unul dintre cele mai bune locuri de pescuit din țară. Recordul pentru cumpărarea unui ton roșu a fost stabilit la licitația de anul trecut, când Kimura a plătit suma de 333,6 milioane de yeni pentru un exemplar de 278 de kilograme. Japonia se numără printre principalii consumatori de ton roșu din lume, iar pescuitul în exces al acestuia a fost mult timp criticat la nivel international.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.0715 secunde