EVENIMENT ISTORIC! "Planeta Roșie" e mai aproape ca niciodată

162
EVENIMENT ISTORIC!

Articole recomandate

La doar câteva zile după cea mai mare eclipsă de lună a secolului, marți seară un nou fenomen astronomic impresionant poate fi observat pe cer, evident dacă nu vor fi nori. Marte va fi la cea mai mică distanță de Pământ, o poziția în care nu s-a mai aflat din 2003, potrivit NASA. 


Distanța la care Planeta Roșie se va afla de Terra este de aproximativ 58 de milioane de kilometri, în condițiile în care cea mai mică distanță posibilă la care Marte se poate apropia este de 54,6 milioane de kilometri. Distanța medie între cele două planete este de 225 de milioane de kilometri și se pot depărta la maxim 402,3 milioane de kilometri.

În 2003, Marte s-a apropiat la numai 56,3 milioane de kilometri, cea mai mică distanță în circa 60.000 de ani. Planetele vor fi din nou atât de aproape în 2287. Planeta roșie s-a mai apropiat la 69,2 milioane de kilometri de Terra în 2005.

Potrivit specialiștilor NASA, dacă vreți să vedeți fenomenul și nu puteți merge la un observator, un binoclu clasic vă poate ajuta foarte mult. Puteți vedea astfel furtuna uriașă de praf din atmosfera planetei.

Rețeau de socializare Facebook marchează impresionantul fenomen astronomic cu o grafică animată specială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3426 secunde