Euronews: Un lac din Turcia i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să afle cum era viața pe Marte

2588
Euronews: Un lac din Turcia i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să afle cum era viața pe Marte - aad2b70f5dc1922693e6892a26f2ae2e-1619957136.jpg

Articole recomandate

Lacul Salda din Turcia atrage vizitatorii datorită apele sale curate și nisipurilor albe. Dar anul trecut a atras și atenția cercetătorilor NASA, datorită asemănărilor sale cu craterul Jezero de pe Marte, relateazîă Euronews. Experții spun că depozitele de roci și mineralele găsite în acest lac au structura cea mai apropiată de cele găsite pe Planeta Roșie, ceea ce îi va ajuta pe oamenii de știință să afle dacă a existat viață pe Marte.


„Ceea ce face special acest lac sunt bacteriile, organismele unicelulare, care au propria lor structură naturală”, a explicat Servet Cevni, inginer geolog.


„Aceasta este adevărata caracteristică specială a lacului Salda. Aceasta a atras atenția NASA pentru misiunea sa pe Marte. Craterul Jezero are o asemănare puternică cu lacul, la fel cum umanitatea provine, la urma urmelor din organisme unicelulare, dintr-o structură simplă”, a adăugat el.


„În Salda, acest proces este încă în desfășurare. De fapt, Salda a rămas neschimbat timp de 3,5 milioane de ani”, a adăugat Cevni.


Lacul Salda și-a câștigat renumele la nivel internațional atunci când oamenii de știință din SUA au început facă cercetări în pregătirea misiunii roverului Perseverance pe Marte.


Jet Propulsion Laboratory al NASA a postat chiar o imagine a lacului azuriu pe site-ul său înainte de ca Perseverance să ajungă pe Planeta Roșie, spunând că s-ar putea asemăna cu Marte, așa cum arăta în urmă cu miliarde de ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6727 secunde