Estonia și Bulgaria declară stare de urgență

154
Estonia și Bulgaria declară stare de urgență - estonia-1584135920.jpg

Articole recomandate

Estonia a declarat stare de urgență în contextul în care coronavirusul continuă să se răspândească pe teritoriul său, relatează DPA. 
Guvernul de la Tallinn a precizat că măsurile speciale vor dura până la 1 mai. Școlile și alte instituții educaționale vor fi închise începând de luni. 


Autoritățile interzic de asemenea toate evenimentele publice. La granițe, în aeroporturi și în porturi vor fi introduse controale de sănătate, iar vizitatorii vor trebui să ofere detalii despre locurile pe unde au călătorit. 
"Prioritatea absolută a guvernului este de a proteja sănătatea populației din Estonia în actuala situație în evoluție. Starea de urgență este necesară pentru a combate răspândirea coronavirusului cât mai eficient posibil", a spus premierul Jueri Ratas. 
Estonia a înregistrat, joi, 10 noi cazuri confirmate de coronavirus, iar numărul total a ajuns la 27. Celelalte două țări baltice, Letonia și Lituania, nu au luat încă măsuri similare. 


XXX 
Și Parlamentul Bulgariei a votat, vineri, în unanimitate pentru declararea stării de urgență până la 13 aprilie, pentru a contracara răspândirea coronavirusului, după ce numărul cazurilor confirmate a crescut la 23. 
Starea de urgență prevede interzicerea călătoriilor spre și dinspre țările cu niveluri mari de răspândire a coronavirusului și închiderea școlilor și universităților și permite poliției să intervină atunci când izolarea impusă persoanelor infectate nu este respectată. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4801 secunde