Premierul maghiar Viktor Orban:

"Este mai puțin important din ce familie politică europeană va face parte Fidesz"

233

Articole recomandate

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că este mai puțin important din ce familie politică europeană va face parte partidul său, Fidesz, care a fost suspendat din Partidul Popular European (PPE), transmite MTI. 


În intervenția sa săptămânală la postul public de radio ungar, Orban a spus că în prezent sunt în curs de formare noile grupuri politice din Parlamentul European, în urma alegerilor europene din 23-26 mai. 


"Nu este posibil să rămâi fixat într-un loc, pentru că atunci noi am fi expuși schimbărilor din politica europeană", a afirmat șeful executivului ungar, adăugând că Fidesz nu își are locul într-o familie politică care ar deveni pro-imigrație și și-ar uita rădăcinile creștine. 


"Fidesz nu dorește să facă parte dintr-o formațiune europeană care nu reușește să respecte națiunile și care devine ostaticul birocraților de la Bruxelles", a accentuat el. 


Fidesz a fost suspendat din PPE în urma criticilor Bruxellesului față de situația statului de drept în Ungaria și în urma unei campanii cu afișe stradale desfășurată în Ungaria împotriva președintelui în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2325 secunde